torsdag 20 april 2017

Odlingsupprop!

Med vårliga känslor och mängder av frön sådda vill jag passa på att göra ett odlingsupprop.
Det vore så roligt att höra vad ni odlar och hur det går med era plantor!
Lägg in en kommentar här nedan så kan vi dela med oss av vår odlarlust till varandra.

Idag har jag skolat om små gula plommontomatplantor. De var sådda allt för tätt i en liten kruka och behövde mer utrymme trots sitt spinkiga och pyttiga utseende. Till saken hör också att jag igår missade att ta emot en boll från min yngsta som i stället landade på krukan med tomatplantor så flera fick sig en knäck.
Idag såg dock alla gröna och friska ut så nu är de omplanterade i var sin kruka i stället.
Tomater har en sällsam förmåga att bilda rötter utmed stammen så jag hoppas därför att det ska vara av mindre betydelse att många fått sig en knäck.
Det är lite speciellt med de här tomaterna. Låt mig berätta!
Jag hade för några veckor sedan en odlingskväll för hyresgästerna i ett bostadsområde i Haverdal där jag är anställd som trädgårdsmästare. Under kvällen lottade jag ut
växter och frön och då blev de här plommontomatfröerna över. Min tanke nu är att odla upp dem tills de går att plantera ut, sedan engagera boende i området att sköta om dem och plantera tomatplantorna på ett par ställen i varma söderlägen.Det känns bli ett roligt projekt:-)


Vidare måste jag också starkt tipsa om alla FaceBookgrupper som finns inom trädgård.
Under påskhelgen sökte jag på nätet fröer till lagringstomater och gick med i gruppen Tomatfrön köpes/säljes/bytes! och bara efter en kort stund hade jag fått tag på en säljare och fått köpa av två sorter, en gul och en röd. Inom några dagar fick jag fröna med posten. Jättekul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir glada för en kommentar!