torsdag 7 juli 2016

Att bli med gård

 Hej alla Uppsticklingar!

Som många av er läst i Falkenbergs Posten har jag äntligen "blivit med gård"!
En avstyckad gård på dryga 7000kvadratmeter med boningshus, ladugård, en igenväxt trädgård och skog. Först var allt igenväxt.Utmed vägen hade det vuxit upp jätteträd som skuggade hela tomten och huset så när de var nedtagna blev det tvättning av fasaden.På lånad markbit ordnades det så att jag fått möjlighet att odla redan i år.
En granne lånade ut mark, en annan körde hem kogödsel och en god vän fräste ytan klar för sådd.
Men, hur jag skulle hinna rensa 100kvadratmeter tänkte jag inte på då, så landet är lite rufsigt i dagsläget;-) Men som goda vännen sa; det går att fräsa upp och börja om.
Strax innan studenttid dränerades innergården och grävdes ur och fylldes upp lagom så ladugårdens fina sockel kom fram och så det går att öppna alla dörrar som förut nästan var igenväxta. Och äldsta dotterns student firades på logen en vacker sommarkväll med dukade långbord:-)
Logens bakre kortsida har också portar, som syns här på bilden. Jag blir smått salig i sinnet när de öppnas upp! Så vackert! Och allt som hörs är fågelsång och humlesurr.

 


Strax efter studenten flyttade vi äntligen in, efter ca 8 månader av fixande och renovering och tack vare mycket hjälp av grannar, goda vänner och familj, och jag känner en så stor glädje över att äntligen få bo på landet!
Undan för undan intar jag nya ytor i trädgården och börjar fundera på hur jag vill ha det.
Det är spännande att komma till en trädgård som stått orörd ett längre tag. Jag upptäcker hela tiden nya växter som jag inte visste fanns här!
Vinterstormarna har dessutom hjälpt till att tippa stora träd i skogen så det bildats en naturlig glänta som släpper igenom kvällssol till huset baksida.
 Ni kan tro att vi fått följa och njuta av många olika blomningar där i skogsbrynet!
Nu har min semester infunnit sig och ena orörd sida av trädgården har fått påbörja sin makeover.
Det är härligt att se hur allt öppnas upp när sly försvinner och kirskål klipps:-)
Längst bort på bilden ett gammalt lusthus som jag hoppas kunna bygga om till hönshus. Fast det innebär såklart mycket jobb innan det blir klart men jag längtar så efter hönornas förnöjda kluckande läten och gyllengula pannkakor!Önskar alla härliga trädgårdsvänner en fin sommar och ska försöka uppdatera läget här på bloggen emellanåt!

/Elin Debora

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir glada för en kommentar!