lördag 13 december 2014

Förtur att ladda ner nya e-böcker!

Hej alla medlemmar!
Tomten kommer tidigt i år – gröna julklappar till alla medlemmar, som får förtur till att ladda ner de nya e-böckerna från och med i dag, se pressmeddelandet nedan.

Svensk Trädgård sprider kunskap om ekologisk odling via e-böcker


Trädgårdstomten kommer i år med gröna klappar till Svensk Trädgårds över 30 000 medlemmar som får exklusiv förtur att redan från den 9 december ladda ner två e-böcker. Lagom till jul lanseras den första e-boken i trilogin ”Odla din trädgård, del 1 - Grunden är jord!”, som baserar sig på serien Faktablad om ekologisk odling från Riksförbundet Svensk Trädgård. Medlemmarna erbjuds även ”En trädgårdsvallfärd - som pilgrim till gröna paradis” som e-bok.
Odla din trädgård del 1 - Grunden är jord! handlar om det som våra växter ska leva och frodas i. Här finns nyttig läsning om jord, gödsel, kompost, marktäckning och vattning, men också om ett grund­läggande ekologiskt synsätt på det som växer i våra trädgårdar, hur man planerar utform­ningen av en trädgård och trädgårdens betydelse för hälsan.
- Det är många som vill odla. Men nästan lika många vet inte hur man ska göra för att lyckas, och då är det viktigt att informationen man får är pålitlig och objektiv, att man kan lita på råden, säger Ann-Catrin Thor, rådgivare på Riksförbundet Svensk Trädgård. Förbundet har i över hundra år byggt upp en gedigen kunskapsbank, och vår ambition är att ständigt hitta nya möjligheter att sprida denna kunskap vidare till alla som behöver kloka råd om odling. Genom att göra detta också i e-boksformat, som inte måste tryckas och fraktas, är vi ju extra miljövänliga!
Den andra titeln som släpps nu före jul är e-boksversionen av En trädgårdsvallfärd - som pilgrim till gröna paradis. Boken handlar om en resa till trädgårdar i Sverige och Tyskland, och vad det är som gör att somliga trädgårdar gör ett bestående intryck hos besökaren. Här besöks både parker med stjärnstatus och dolda privata pärlor.
- Vår trädgårdsvallfärd fick mig att fundera över hemligheten kring vad det är som gör vissa trädgårdar mera magiska än andra, och vad dessa kan lära oss om konsten att skapa en trädgård med en tydlig utstrålning, berättar Mariana Mattsson, bokens författare och styrelseledamot i Riksförbundet Svensk Trädgård.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir glada för en kommentar!