måndag 11 augusti 2014

En upplevelsehelg


I lördags besökte jag och en god vän Stenestads Park i Nordvästra Skåne.


En härlig plats ute på landet där Karin och Viktor Trajovski byggt upp en rar park med mängder av olika magnolior och mycket annat vackert.


Just den här dagen kom en hel del regn så vi var glada för att det fanns många olika träd vilka bildade ett galant tak och regnskydd. (Ovan: Kejsarträd )Vackra grusytor runt samlingslokaler och det fina caféet i en ombyggd ladugårdsbyggnad, mötte klippta gångar av gräs i parken. På så vis kändes platsen skött och elegant samtidigt som rabatterna fått växa ihop på ett härligt naturligt sätt.
Det fanns också möjligheter att köpa med växter hem och Karin berättade för oss att de är provodlare för POM, Programmet för Odlad Mångfald.Intressant att få sitta ned och höra om platsens historia och Karins favoritväxter. Hennes nästa växt på inköpslistan var stor pärleternell, vilken hon skulle köpa på Horsabäcks perenner, dit Uppsticklingarnas höstresa bland annat kommer att gå.

Under söndagen var det grön upplevelse av helt annat slag.Jag hjälpte min goda vän Mikael på Ugglarps Grönt att plantera kålplator.
Han körde ut alla plantor på vagnar i en traktorskopa. Tänk så många olika sorter det finns!Först plöjs marken, sedan kör man med en traktor upp rader som automatisk får planteringshål av speciella hjul och däri ska plantorna läggas ut för att sedan planteras.
Jag, Mikael och några till planterade nog över tretusen plantor under den här dagen.Det blev långa vackra rader som nu väntar på en skvätt regn för att komma igång, för söndagen, var en perfekt augustidag, med lite moln och mycket sol:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir glada för en kommentar!