söndag 30 mars 2014

KAMPEN har börjat

Åh, vilket härligt trädgårdsväder vi haft i helgen! Inte många minuter av de ljusa timmarna jag varit inomhus... Sen har det ju kanske inte blivit gjort riktigt så mycket av det jag hade tänkt. Tömma komposten tex. Och rensa ur/städa växthuset... Istället började det med att dotterns studsmatta skulle upp. (Den får en säsong på prov, används den för lite kommer den inte upp nästa år!). Sen var ju dammen full av grodägg! Kul! Kanske dags att rensa bort lite andmat och samtidigt försöka binda ihop kanten...

Kanske behöver prydnadsgräsen klippas nu. Och lavendeln... Och när jag ändå är här och rotar så... Just det ja. Det fanns ju ODJUR!

Röda liljebaggar...
Och så var det ju sniglarna... Blev till att börja rensa bort ogräs och leta igenom alla perenner. Plocka bort torra löv och tidigare nedklippta perenndelar (förlåt maskarna...). I år ska jag vinna den kampen. Mot sniglarna. En annan kamp jag bestämde mig för att vinna, är den mot smultronen. Inte bären då, utan plantorna. Revorna. De hinner bli många på en säsong och de gömmer sig väldigt gärna inne i andra plantor.
Har ni andra kamper ni utkämpar? Kampens tid är här, så det är bara att kämpa på. Men när man får göra det där man trivs bäst, är det väl ändå lite okej...?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir glada för en kommentar!